Gdje se u susjedstvu hostaju ilegalni sajtovi
Posted by Toni Aničić on Aug 18, 2008 in Featured, Web • 4 commentsGuest post by Sudac
GLOBAL INTERNET d.o.o. je vlasnik Global.ba webhostinga. Na prvi pogled su im paketi jako skupi za ono što dobijete. Ne znam točno kakve su cijene u Bosni, ali kod nas su puno jeftiniji. Ovaj najjeftiniji paket od 55KM (kod nas oko 220kn) daje samo malih 60mb prostora i 500mb bandwidth + domena. Sto je jedva dovoljno za neke osobne stranice uz jako malo sadržaja. Domene com, net, org, name, info i biz na godinu dana koštaju 23KM (Nekih 92kn). Što drugo reći nego da su preskupi. Kao i većina davatelja hostinga imaju i pravilnik koji lijepo piše sljedeće:
Primjeri neprihvatljivog sadržaja ili linkova:
- Piratski software,
- Hackerski programi ili arhive,
- Warez stranice,
- MP3
- IRC botovi
Pod klijenti imaju dosta stranica i neda mi se pregledavat. Ali naletio sam na neke stranice koje krše pravila, a ništa se ne upotrebljava protiv toga.
-Warez.ba - Kad netko dođe izgleda kao neki forum. Naravno ovo warez kazuje o čemu se radi. Čim se netko registrira i prijavi odmah je sve jasno. To je još jedan warez forum.
-Warezboard.net - Nitko ne bi pomislio da se to negdje u našem susjedstvu hosta. Stranica je na engleskom i koliko vidim još jedan plagijat na warezbb
-Vjerojatno ima još stranica. Samo puno tu ima za tražiti.
Ako vas zanima neki dobar hosting, imam post o web hostingu ![]()




Vrlo Važno brate mili!!!
i?
@ Nikola “I” tužno je što se zna i ništa se ne poduzima
Postovani, kao sto vidim ovdje se spominje warezboard.net.
Ocito je da nisi upoznat sa radom navedene tvrtke kao i sa opcenitom informatikom. Pod linkovm “klijenti” na njihovome siteu se ubrajaju sve usluge koje ste kod njih uzeli, bilo da je u pitanju domena ili samo hosting. http://WWW.WAREZBOARD.NET domena je zakupljena u globalu ali je hosting uzet u sad-u tako da global vise nema nikakve veze sa tim. (kod njih je zakupljena samo domena)
I da obrazlozim i ovo “plagijat”, ocito je da nisi upoznat sa phpBB sustavom, tema koju navedeni site koristi se naziva fisubice i nigdje ne pise da je zabranjeno koristiti tu temu na vlastitom forumu, (sto vise warez-bb je ukrao navedeni stil tj downloadao ga s ilegalnih izvora tako da je style na warez-bbu ilegalan) kao drugo ocito je da nemas pojma o phpBB-u, warez-bb koristi phpBB2 dok warezboard.net koristi phpBB3. Warezboard je ponovno isprogramirao stil fisubice (tako da je u ovome slucaju legalan) za navedenu verziju phpBB-a (v3) tako da ovo sto nazivas plagijatom uopste nije plagijat nego samo dokaz da nemas pojma o internet svijetu.
Lijep pozdrav!
P.S. Nisam ja nikakav advokat na warezboardu nego samo pokusavam pojasniti neke stvari…